T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Avukat Lütfi Ergökmen Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe

“LET’S BE SCHOOLED!” ERASMUS+ PROJESİNDE EV SAHİPLİĞİ YAPTIK

Proje kapsamında 26-29 Şubat tarihleri arasında Hollanda, Finlandiya ve Litvanya'dan proje ortağı olan kurumların katılımcılarına ev sahipliği yaptık. Özel gereksinimli bireylerin erken okul terkinin önlenmesi amacıyla hazırladığımız projenin ilk ayağında ortaklarımızla birlikte 4 günlük bir çalışma gerçekleştirdik.

Çalışma kapsamında gerçekleştirilen açılış programı sonrasında katılımcılara Türk Eğitim Sisteminde erken okul terki ve özel eğitim hakkında bilgiler verildi. Özel eğitimde kullanılan farklı öğrenme yolları gösterildi. Okulumuz tanıtıldı ve üniversitenin özel eğitim bölümü ziyaret edildi.  Erken okul terkinde ailenin önemi hakkında bilgiler verildi, tartışıldı ve tüm katılımcıların fikirleri bir araya getirilerek sonuçlar ortaya çıktı. Farklı ülkeler ve kültürlerde erken okul terkinin sebepleri, çözüm yollarını tartışmak eşsiz bir deneyim sağladı.  Ev sahipliğimiz ana konusu olan erken okul terkinde ailenin önemi konusunda velilerimizin de desteğini aldık. Velilerimiz sayesinde konumuzla ilgili birinci ağızdan bilgi verme fırsatı bulduk. Tüm yapılan çalışmalar farklı ülkelerden gelen katılımcıların katkısıyla oluşturuldu, bir araya geldi ve “Özel Gereksinimli Bireylerde Erken Okul Terki: Ailenin Rolü” modülünün yazımı sağlandı. Son gün evsahipliği ve projenin Türkiye ayağı anketler ve sözel şekilde değerlendirildi. Sertifikasyon ve hediye değişimi sağlandı. Projenin farklı ülkelerdeki eğitim odaklı farklı kurumları bir araya getirmesi ve iyi örneklerin değişimini sağlaması edinilen çıktıların değerini artırdı. Projenin somut çıktıları olduğu gibi projeye katılan eğitim çalışanları bireysel olarak birçok deneyim edindi ve mesleki kazanımlar sağladı.

25-03-202425-03-202425-03-202425-03-202425-03-202425-03-2024

Yayın: 25.03.2024 - Güncelleme: 25.03.2024 12:55 - Görüntülenme: 28